Vinglas og temperaturer

Efter vores mening, kan der godt være nogen overdrivelse når det kommer til det rette glas og den rette temperatur – og vi mener i bund og grund altid at et glas god vin kan nydes med et hvilket som helst glas. Når dét så er sagt, så er det ikke alle glas der er lige gode til at fremme vinens egenskaber, og derfor kan du med fordel sikre dig det rette udstyr til den rette flaske. Læs mere her!

Amarone kort, kredit til: Decanter/Maggie Nelson

Forskellige glas

Amarone della Valpolicella er vin lavet af delvis tørrede druer i Valpolicella, Veneto, i det nordøstlige Italien. Der er tre geografiske Amarone della Valpolicella områder: Classico, Valpantena og “Est”.

I sidste ende er det kvaliteten på vinen der afgør om din oplevelse bliver en succes eller ej – men det rette glas kan hjælpe vinen på rette vej.

Det tulipanformede glas er for eksempel at foretrække til yngre hvidvine, mens der for yngre rødvine bruges det klassiske rødvinsglas i forskellige størrelser.

Drikkes der derimod en lageret årgangsvin af god kvalitet anbefales et større ballonglas, for at fremme alle vinens gode egenskaber.

En ting er helt sikkert når det kommer til valg af glas – brug kun ægte- eller krystalglas, da det er fuldstændig gennemsigtigt og smags neutralt, modsat glas af plastik, som er mere matte i sit udtryk og kan påvirke smagen.

Temperaturer

Druer til tørring
  • For at bevare temperatur og aroma anbefaler vi at et glas ikke fyldes mere end 1/3.
  • Hvidvin temperatur: 9-11 grader
  • Rosevin temperatur: 9-11 grader
  • Ung rødvin temperatur: 14-16 grader
  • Lagret årgangs rødvin temperatur: 16-18 grader

Forfatter på bloggen og ejer af Det Danske Vinkompagni

No Comments

POST A COMMENT